Slö lördag

Den här lördagen har typ varit som en söndag haha, jag har chillat hemma och åkt till ikea med familjen och köpt en ny säng <3 sen kom jag nyss hem från att ha hängt lite med Rebecka som jag aldrig träffar känns det som vilket är tråkigt :/ Nu håller jag på att kolla sista minuterna när Barca spelar, dom leder med 4-0 men har inte sett något av målen haha. Imorgon ska jag vara funktionär i stallet till debutanttävlingar och försöka ta lite bilder till hästbloggen :)) 

Gammal bild 




Yo bloggen!

Gårkvällen var grym, haloweenfest i Viksjö med Frida hände roliga grejer och var roligt folk så det va kul! Fula tjejer på bilder kan man lungt säga lol xD 

 


Morgonpromenad


Hej hej! Har randig förmiddag idag och har precis varit ute på en skön promenad och ska nu äta frukost, morgonpromenader är underskattade! Igår hade jag det väldigt mysigt med Lovisa. Vi åt först på Pong där jag smakade lite sushi för första gången! Jag tyckte det va helt okje men inte så jättegott haha. Resten av maten var supergod verkligen. Sedan bagav vi oss mot cafe 60 och tog en latta och snackade och pluggade lite matte haha, inte för att det blev så mycket gjort. Det var väldans trevlans och så mysigt, perfekt en vardag då man äntligen inte har så jättemycket plugg. 

I tisdags så var jag med på skol-dm med skolan hela dagen, vi tog oss till final men förlorade tyvär finalen, men vi kom 2a och fick medalj vilket var kul! Men nu måste jag duscha och göra mig i ordning för skolan, vi ses! 




Todays


Idag har jag bara plugga, pluggat och pluggat för träningen var inställd. Skönt att jag slipper ha några lektioner imorgon då, vi ska spela match i typ värmdö semifinal i Skol-DM så hoppas det går bra!! 


Shopping

Hej bloggen, sitter på tunnelbanan påväg till stallet. Har varit inne i stan och shoppat lite smått med Alida vilket var efterlängtat! Varning för dålig bloggning i helgen då jag har fullt upp!!!


Kamera!!

Hen som vill fota kan låna min kamera!!! :D


Paus


Tjenare bloggen! Idag har jag haft en supertrevlans dag i skolan där jag började klockan 08.05 på morgonen och slutade klockan 16.45, älskar livet! Vi kollade på någon historisk film de senaste två och en halv timmarna och jag hoppas verkligen vi får kompensationstid. När jag kom hem då, ca 17.20 så satte jag mig och började plugga naturkunskap till provet jag har imorgon, mitt andra prov denna vecka, älskar livet! Sedan så har jag ätit middag, mamma lagade en väldigt god (host) fisk, älskar livet! Sedan så har jag fortsatt på naturkunskapsprovet och faktiskt (!) börjat med svenska analys vi har tills typ måndag, eller jag skojade, har inte börjat än utan ska göra det nu, älskar livet! 

Haha nej men plugget är jobbigt men annars äre najs men kände bara för att försöka vara lite rolig :)

Hejsan hoppsan lillebror!

Hej bloggen! Idag har jag tränat och pluggat lite smått inför naturkunskapsprovet på fredag, dock så kommer det stora pluggningen ske imorgon. Jag måste även börja på en svenska analys typ för att i helgen så kommer jag inte hinna alls. På lördag ska jag spela match och fixa Looise fin eftersom jag ska tävla henne i div.3 pp söndag vilket ska bli superkul!! Måste verkligen satsa och vinna med laget, taggad till tusen!!! Här får ni en bild på något gott..:)


Träningsinspo

Alla vet att man måste träna för att gå ner i vikt eller för att bli starkare.
Och ja det är viktigt, men det viktigaste är vad du stoppar i munnenDu kan träna hur mycket du villmen om du inte matar din kropp med goda och hälsosamma grejer, kommer du aldrig att nåditt mål. That's for sure.

Har du någonsin tänkt på mat före / under / efter ett träningspass?

Det finns ett par saker att tänka på när det gäller mat och motion. För mycket kommer att göra dig sjuk och för lite kommer att göra dig svag.Tidpunkten är väldigt viktigt, du vill inte ätaför nära ett träningspassmen samtidigt måste du ha något i magen så att du kommer att haenergi för din träning.



Tänk på att inte överbelasta din tallrikstorleken på din portion gör skillnad. Ät aldrig enstor måltid med mat som innehåller näringsämnen som är långsamma att bryta nernära inpå ett träningspass. Vad som händer då är nämligen att ditt blodsocker sjunker på grund av att dinenergi kommer att användas för att bryta ner maten istället, vilket kommer att göra dig mer trött och svag, som resulterar i att du inte kan träna på en hög nivå.

En annan nackdel med att äta för nära ett träningspass är att en stor del av kroppens blodsamlas runt buken, vilket gör det svårt att få blod till musklernaOch utan blod till musklernaförsämras musklerna. Därför bör stora måltider som lunch och middag ätas inom 3-4timmar innan träning.

 

Du bör därför bara äta något lättare någon timme innan du ska träna. God mat att äta innan ett träningspass är kolhydrater, men av den hälsosammare typen såklart. Inte bara att äta en skål med söta flingor. Försök att äta en bit fullkorsbrön t.ex med lite kalkon eller skinkaFiberoch friska kolhydrater kan vara havregryn, fullkornsbröd och brunt ris.

 

Det är också mycket viktigt att dricka mycket innan ett träningspass så att kroppen inte bliruttorkad.



Under träningen:
Under träningen är det enda du ska äta eller rättare sagt dricka vattenvattenvattenDet finns inget viktigare under ett träningspass, försök därför att fylla upp flaskan minst 2-3 gånger.

Efter träning:
Bara för att du är klar med din träning betyder inte att du är helt klar. En återhämtningsmåltid är väldigt viktigt för dig och din kropp. Ibland känner man inte för att äta någonting alls efter träning om det har blivit sent. Men vad du än gör, gå inte bara till sängs utan att ha ätit någonting.

Motion är en katabol (nedbrytande) fas och för att få ut någonting effekttivt av din träning,är den anabola (återuppbyggnad) fasen en mycket viktig delSå om du inte äter något, bryter dubara ner kroppen i stället för att bygga upp den, som du borde.

Försök att skaffa dig ett proteinfylld måltid 30-60 minuter efter träning. Ägg, kyckling,kalkon, fisk, keso och avokado är några riktigt bra saker att äta som innehåller en hel delprotein. Om du tränar på kvällen, efter jobbet eller efter middagen och inte känner för att äta något, så bör du i varje fall få i dig en proteinshake då det är lättare att få i sig än en måltid. Men var noga med vad du väljer för proteinshake att stoppa i dig. Det finns mycket skit på marknaden. En banan eller bananpannkaka är annars ett andra alternativ och det är bättre än ingenting...

 

P.S. Träningstipsen är tagna härifrån: http://denicelindell.wordpress.com

 


Gröt

Sitter och äter gröt. Har pluggat i 45 minuter och snart ska jag spela match med damlaget i Sundbyberg, hoppas det slutar regna innan dess. En släkting från Spanien har varit här de senaste dagarna och ska hem ikväll, skönt för honom då det är 20 grader i Spanien. Nu måste jag dra, hejdå!

 

De senaste

Har känt mig lite nere de senaste dagarna, inte mycket, men lite. Känns liksom som att.. Nej jag vet inte, orkar inte skriva ner det här. Men ska nog börja "skriva" på mina blogginlägg igen, vilket jag typ aldrig gör nu. Vi ses!


Bio igår


I måndags bar jag detta


Nya jeans


RSS 2.0